Ilma-vesilämpöpumput2018-10-01T17:08:49+00:00

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa talon koko lämmitystarve

Ilma-vesilämpöpumppu siirtää ulkoilmasta varastoitunutta lämpöenergiaa vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään ja lämmittää rakennuksen sekä käyttöveden. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan kattaa talon koko lämmitystarve yleensä -15…-20°C:een saakka. Lämpöpumpun rinnalla on kovimpia pakkaspäiviä varten varajärjestelmä. Yleensä varajärjestelmänä käytetään ilma-vesilämpöpumpun omia sähkövastuksia, sähkövastukset ovat helppo ja varma varajärjestelmä. Varajärjestelmää tarvitsee kuitenkin harvoin, sillä lämmityskauden aikana on vain vähän sellaisia päiviä, jolloin ilma-vesilämpöpumppu ei riitä kattamaan lämmitystarvetta.

Helppo asentaa

Ilma-vesilämpöjärjestelmän hankintahinta on halvempi verrattuna maalämpöpumppujärjestelmään. Maaperän laadusta johtuen maalämpöpumpun asennus voi joskus olla mahdotonta. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa tällaiseen kohteeseen maalämpöpumpun sijaan. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa helposti myös vanhan lämmitysjärjestelmän tilalle tai rinnalle.

Lämpökerroin

Laadukkaan ja oikein asennetun ilma-vesilämpöpumpun vuotuinen lämpökerroin voi olla jopa yli 3,0, eli se tuottaa silloin ainakin 3 kWh lämpöä jokaista käyttämäänsä sähkö-kWh:ta kohti. Verrattuna huonekohtaiseen sähkölämmitykseen, ilma-vesilämpöpumpputaloon tarvitaan 40-70 % ostettavaa sähköä tilojen ja käyttöveden lämmitykseen.

Pyydä tarjous

Saneeraus
Uudiskohde