Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen järjestelmään. Laitteita on olemassa kahta eri tyyppiä – split ja monoblock. Split-laitteessa kylmäkoneistoyksiköt sijaitsevat sekä rakennuksen ulko- että sisätiloissa, ja niiden välillä kiertää kylmäaine. Monoblock-laite taas kierrättää vettä varaajan ja ulos asennettavan yksikön välillä. Monoblock on vaivaton asentaa jo valmiina olevaan lämpöjärjestelmään. Inverter-mallissa IVLP (ilma-vesilämpöpumppu) säätelee tuotettavan lämmön määrää lämmöntarpeen mukaan.

Suomen kovien pakkasten vuoksi ilma-vesilämpöpumppujärjestelmää ei suositella kodin ainoaksi lämmitysratkaisuksi. Sen ohella tulisi aina olla varalämpöjärjestelmä, kuten alkuperäinen öljylämmitys. Parhaan mahdollisen hyötysuhteen saa hybridikäytössä sekä kytkettäessä ilma-vesilämpöpumppu lattialämmitykseen.

Kun etsit helppoasenteista ja huokeampaa lämmitysratkaisua joko pienempään rakennukseen tai karsimaan lämmityskuluja nykyisen järjestelmän rinnalla, kannattaa tutustua ilma-vesilämpöpumppuun.

Pyydä tarjous

Maalämpöjärjestelmä lämpödiileri