Poistoilma – lämpöpumppujärjestelmät

Poistoilmapumppujärjestelmä mahdollistaa lämmön talteenoton ja asunnon ilmanvaihdon samaan aikaan. Se kerää lämpimästä sisäilmasta lämpöenergian ja puhaltaa tunkkaisen sisäilman ulos. Lämpöjärjestelmä tunnetaan pienestä hiilijalanjäljestään, sillä sen energiakustannukset ovat alhaiset ja se kerää kaiken energian hallitusti talteen.

Lämmöntalteenottoyksikkö sijoitetaan rakennuksen katolle tai ullakolle. Poistoilmajärjestelmä tarvitsee vähintään valmiin poistoilmakanaviston toimiakseen. Poistoilmakanaviston voi myös rakentaa erikseen. Uusimmissa taloissa on järjestään tulo- ja poistoilmakanavistot sekä koneellinen poistoilmajärjestelmä, jolloin poistoilmapumpusta saa kaikista suurimman hyödyn. Koneellinen poisto löytyy myös valtaosasta 70-luvulta lähtien rakennetuista taloista. Poistoilma on järkevä ratkaisu etenkin uusiin ja hyvän eristyksen omaaviin rakennuksiin.

NIBE – poistoilma – lämpöpumppujärjestelmät

NIBE:n lämpöpumppujärjestelmät ovat edistyksellisiä ja energiatehokkaita tuotteita. NIBE-tuotteet takaavat luotettavan toiminnan sekä huomattavia säästöjä – niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyyden kannalta. Säästät energiakustannuksissa jopa puolet verrattuna tavalliseen sähkölämmitykseen ja koneelliseen ilmanvaihtoon.

Poistoilmapumppu on näyttävä ilmestys
Maalämpöjärjestelmä