Maalämpö – ekologista aurinkoenergiaa

Maalämpö on maa- ja kallioperään sekä vesistöihin lämpimän ilman ja sateiden vaikutuksesta varastoitunutta aurinkoenergiaa. Lämmön talteenoton tekniikka on hyvin yksinkertainen ja tehokas: lämpö siirretään luotettavalla menetelmällä maan uumenista pinnalle, tässä tapauksessa rakennuksiin sekä niiden käyttövesiin.

Maalämmön energiakustannukset pysyvät käytännössä aina hyvin alhaisina. Maalämpöpumpun sähköntarve on erittäin kohtuullinen. Kiinteistön lämmöntarpeesta ja koosta riippuen lämmitysjärjestelmä maksaa itsensä takaisin peräti 4-8 vuodessa. Kaiken lisäksi maalämpöpumpun asennus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Maalämpö soveltuu jokaiseen kiinteistöön ja on ennen kaikkea paras ratkaisu suuriin ja paljon energiaa vaativiin kohteisiin sekä kallioisille ja vesistöjen läheisyydessä sijaitseville tonteille.

Lämpökaivo

Kallioon porattu lämpökaivo on yleisin maalämmön talteenottotapa. Lämpökaivo tarkoittaa syvälle maaperän kallioon porattua kaivoa. Kaivo on täysin huomaamaton ja vaatii hyvin vähän tilaa. Lämpökaivon syvyyden määrittelee vaadittava lämmitysenergian tarve.

Keruuputkisto

Mikäli tontti on iso, voidaan lämpöä kerätä myös maaperään vaakasuoraan asennettavan lämmönkeruuputkiston avulla. Putkisto asennetaan maahan noin metrin syvyyteen. Keruuputkistossa kiertävän maalämpönesteen sekä lämpöpumpussa kiertävän kylmäaineen avustuksella syntynyt lämpö päätyy lämmönjakoverkon kautta asukkaiden käyttöveteen.

Maailman kehittyneimmät maalämpöpumput

Maalämpöpumpun tulee olla omistajalleen mahdollisimman toimiva ja tuottoisa sijoitus. Keskimääräistä edullisempi maalämpöpumppu saattaa olla kuluttajalle houkutteleva vaihtoehto, mutta ilo on usein vain hetkellistä. Maalämpöpumppuun kohdistuu käytössä kova rasite. Koneiston on lunastettava jatkuvan, tasatehoisen toiminnan asettamat vaatimukset. Halvat osat ovat harvemmin pitkäikäisiä ja pahimmassa tapauksessa oikeita varaosia ei ole edes saatavilla, jolloin joudutaan turvautumaan niihin kuuluisiin ”soveltaviin ratkaisuihin”. Laadukkaissa maalämpöpumpuissa ei ole tätä ongelmaa. Lämpödiileri edustaa ainoastaan maailman arvostetuimpia ja edistyneimpiä laitteita, jotka pystyvät vastaamaan kuluttajien laatutietoisiin tarpeisiin. Saksalainen Bosch ja ruotsalainen Nibe ovat molemmat maalämpöpumppujen ehdotonta kärkeä. Nämä alalla pitkään olleet toimijat panostavat jatkuvaan tuotekehitykseen ja omiin testausyksikköihinsä varmistaakseen tuotteidensa varauksettoman kestävyyden.

Lämpödiileri suosittelee hankkimaan invertteriohjatun maalämpöpumpun. Invertteriohjauksella lämpöpumpun kompressori mukautuu vallitseviin sääoloihin: kierroksia lisätään kylmällä säällä ja vähennetään lämpimämmällä. Maalämpöpumppu toimii aina optimaalisella teholla eikä kuluta liikaa energiaa silloin, kun maltillisempikin käyttö riittää. Maalämpöpumppuihin saa tietysti myös hyödyllisiä älyominaisuuksia sekä etäohjaustoimintoja. Tutustu tarkemmin kiinnostaviin maalämpöpumppuihin Tuotteet -osiossa!

Tutustu eri maalämpöpumppuihin

Hyvä tietää!

Maalämmöllä lämmität talven, viilennät kesän*
Porauskuluista töiden osuus on jopa 85 % ja tältä osin kotitalousvähennykseen oikeuttavaa.

*Maalämmön lämpökaivo on noin +5 asteinen ympäri vuoden, joten lämpiminä vuodenaikoina tarjolla on ilmaiskylmää!

Lämpödiilerin energiansäästölaskuri

Valitse lämmitysmuoto:

Nykyinen energiankulutus

0
0
Nykyinen energiankulutus:
= €/v
Maalämpöpumpun energiankulutus:
kWh = €/v

Tilaamalla Lämpödiilerin asentaman maalämpöpumpun säästösi voi olla vuotuisissa lämmityskuluissa jopa:

0

Laskuri antaa suuntaa antavan tuloksen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Lämpödiileriltä kattavilla tiedoilla, jotta voidaan laskea tarkka säästösi!

Pyydä tarjous!

Pyydä tarjous!

Uudiskohde
Saneeraus
Tutustu asiakaskertomuksiin