Lämpöpumput

Maalämpöpumpuilla jopa 70% säästöjä

Maalämpöpumpun avulla kerätään maahan varastoitunutta lämpöenergiaa ja hyödynnetään se rakennusten ja käyttöveden lämmittämisessä. Lämpö kerätään keruuputkiston avulla, joka voidaan sijoittaa kallioon, pintamaahan tai läheiseen vesistöön.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi maalämpö tarjoaa loistavat säästömahdollisuudet. Maalämpöpumpun avulla voit säästää jopa 70 % lämmityskustannuksissa, mikä tarkoittaa merkittävää säästöä myös CO2-päästöissä. Verrattuna öljy- tai sähkölämmityksen aiheuttamiin lämmityskustannuksiin voidaan todeta, että maalämpöjärjestelmät ovat energiatehokkaita ja varmaan juuri siksi tuhannet rakentajat ja remontoijat ovat jo valinneet maalämmön.

Ilma-vesilämpöpumput

Ilmavesilämpöpumpulla lämmitys- ja käyttövesi lämpiävät ulkoilmasta otetun lämpöenergian avulla. Järjestelmä on helppo asentaa mihin vain ilman erillistä keruuputkistoa. Kovimmilla pakkasilla ullkoilmalämpöpumppu yksin ei riitä, vaan tarvitaan lisälämpöä, joka tuotetaan integroidulla sähkövastuksella tai ulkoisella lämmitysjärjestelmällä. Saneerauskohteissa esimerkiksi vanha öljykattila voidaan jättää ilmavesilämpöpumpun rinnalle tuottamaan tarvittava lisälämpö. Ilmavesilämpöpumpulla saavutetaan merkittävät säästöt lämmityskustannuksissa ja samalla satsataan ympäristöön.

Poistoilmapumput

Rakennusmääräysten mukaan sisäilman pitää vaihtua kokonaan kahden tunnin välein, ja 30 % poistoilman sisältämästä energiamäärästä on hyödynnettävä rakennuksen lämmityksessä. Poistoilmalämpöpumpulla tämä lämpö on siirrettävissä tuloilmaan, käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Järjestelmä on parhaimmillaan uusissa matalaenergia- ja passiivitaloissa, joissa tilavuus on suuri lämmitystehon tarpeeseen nähden.