Lapsiperheen idylliä Vantaalla

 

TAUSTA

Vantaan Kannistossa, lapsiystävällisellä omakotitaloalueella ahkeroi pian kolmelapsinen Krokin perhe. Omaan uuteen kotiin muutettiin jo syksyllä 2006, mutta
vielä riittää rakentamiseen aktiivisesti osallistuneella pariskunnalla puuhaa mm. autotallin pystyttämisessä. Unelmien yhteinen koti on 185-neliöinen, yksikerroksinen tiilitalo, jonka pihassa on juuri sopivasti tilaa lasten leikeille.

RATKAISU

Krokit suunnittelivat taloonsa aluksi sähköllä toimivaa lattialämmitystä, mutta viime hetkellä he päättivät vaihtaa maalämpöön. He ottivat hieman lisää lainaa saadakseen pitkällä aikavälillä edullisemman ja ekologisemman lämmitysmuodon. Nyt koko talo lämpiää Nibe 1210 -maalämpöpumpun ja vesikiertoisen lattialämmityksen avulla jonka toteutti Lämpödiileri kokonaisratkaisuna. Lämmönkeruuputket on sijoitettu tontilla olevaan porakaivoon.

LOPPUTULOS

Perhe ei ole katunut valintaansa, päinvastoin. Positiivinen yllätys oli, että ensimmäisen vuoden aikana lämmityskustannuksia kertyi vain 400 euroa. Edellisessä asunnossaan Krokit ehtivät tottua valtaviin sähkölämmityskuluihin. He ovat myös erityisen tyytyväisiä siihen, että maalämpöpumpusta annetut lupaukset ovat pitäneet paikkansa ja asennus oli vaivaton sekä nopea.